SOMMERLEIR: Å dra på sommerleir er en opplevelse for livet, skriver Christina Beck Jørgensen. Her fra Fagforbundet Ungs sommerkonferanse i år.

Foto: Janita Kvistad

Sommerleir er en opplevelse for livet

Jeg ønsker å skrive om en av mine hjertesaker, og som har blitt det etter mine år i Fagforbundet sentralt, nemlig sommerleirer for unge engasjerte mennesker, skriver Christina Beck Jørgensen i denne ukas hjertesak.

Facebook  /   Twitter

De siste årene har jeg vært så heldig å være gjest hos ulike partier, organisasjoner og andre forbund på deres sommerleirer. Denne uken var jeg igjen gjest på Sosialistisk ungdom sin sommerleir, men denne gang som plasstillitsvalgt i Fagforbundet Elverum. Jeg deltok i en debatt med representanter fra andre forbund i LO og temaet var arbeiderbevegelsens politiske arbeid og samarbeid med partier.

På sommerleir tidligere år.
På sommerleir tidligere år. (Foto: Privat)


Fagforbundet har flere år sponset leire med både penger, solkrem, nødladere og masse informasjon. Vi har vervet masse, og det er så ålreit å få delta for å lære mer og møte så mange dyktige unge mennesker.

Minner, vennskap for livet, diskusjoner, ny kunnskap, latter, bading og samhold. Kan man be om mer? På SU sin leir i år snakket jeg med en gutt på 14 år som hadde sagt nei til sydentur med familien fordi han heller ville på leir hos SU, og der stod han på fra morgen til sent på kveld med ulike aktiviteter. Slike arrangement er viktig for unge i dag. Det å ha noe å gå til, være med på og å mestre.

På sommerleir tidligere år.
På sommerleir tidligere år. (Foto: Privat)


Nå som jeg er nesten 30 så angrer jeg på at ikke jeg var like aktiv da jeg var 14. For det er virkelig en opplevelse for livet. Det er så godt å se fellesskapet og gleden over slike type samlinger og aktiviteter hvor man samles uansett hvem man er, hvor man kommer fra, alder og interesser. Det viktigste er nettopp den interessen som fikk de samlet på nettopp dette stedet, og den innsatsen så mange frivillige gjør for å skape opplevelsene. Jeg kan ikke skryte nok av slike tilbud for unge.

Etter mange år på ulike leirer har jeg masse minner som jeg alltid vil ha med meg. Jeg glemmer aldri Åsa og hennes utrolige kokkekunnskaper, da vi bidro med å lage strand i Trysil, LO-grilling på tunet, netter hvor du gruer deg til å sove fordi du er redd for å gå glipp av noe, alle klemmer, nye kunnskap og nye bekjente. Min hjertesak er at disse unge fortsatt skal ha et slik tilbud i fremtiden fordi det trengs. Vi trenger unge som engasjerer seg, som får gode opplevelser, som finner fellesskapet og hverandre. Takk til alle jeg har møtt på sommerleirer disse årene, og takk for alle gode minner.

Hva synes du?

Flere hjertesaker

Studenter dropper ut fordi de ikke har råd til å være i praksis

Manglende tilrettelegging for studenter i praksis gjør at mange dropper ut, advarer Marina Abrahamsen, i denne ukas hjertesak.


Hakke rå’ til noenting, når vi har bompengering?

Bompengeordningen er et usosialt tiltak som rammer de som allerede har minst, skriver ungdomsutvalget i Fagforbundet Rogaland i denne ukas hjertesak.


Kommunalt helsevesen misbruker penger

I 2017 brukte landets kommuner over en milliard kroner på vikarbyråer. Er dette riktig bruk av ressurser, spør Jørgen Aanerud i denne ukas hjertesak.


Verdensdagen for psykisk helse: Vær raus!

Vi kan være rause med oss selv, og med andre. Raushet smitter! skriver Line Mårvik Pettersen, på Verdensdagen for psykisk helse.


Se alle hjertesaker
Om forfatteren

Christina Beck Jørgensen

Christina Beck Jørgensen er tidligere leder av Fagforbundet Ung, og nå plasstillitsvalgt i Fagforbundet Elverum.

Christina.Beck.Jorgensen@hotmail.com

Hjertesaker

Hva er en hjertesak?

Hver uke vil en av våre unge medlemmer dele sin viktigste hjertesak med oss. Er du enig i hjertesaken oppfordrer vi deg til å dele den på sosiale medier for å spre budskapet.

Hva er din hjertesak?

Din hjertesak publiseres sammen med andre leseres hjertesaker.

E-post deles aldri på nettsiden

130 tegn igjen

Se alle hjertesaker fra våre lesere