HELTID: Heltidskultur er avgjørende for å sikre kvalitet, bedre arbeidsmiljø, tilstrekkelig kompetanse i tjenestene og forutsigbarhet både for meg, arbeidskollegaer og brukerne jeg jobber med, skriver Marthe Emilie Alterskjær.

Foto: Background photo created by freepik - www.freepik.com

Heltid er viktig, også for unge

Heltid burde vært en selvfølge – deltid et valg, skriver Marthe Emilie Alterskjær i denne ukas hjertesak.

Facebook  /   Twitter

Da jeg ble ferdigutdannet helsefagarbeider i 2016 var det vanskelig å få seg fast jobb, og da spesielt full stilling. Jeg jobbet på samme arbeidsplass etter lærlingtiden og fikk etter hvert tilbud om en femti prosent stilling. I slutten av 2018 fikk jeg hjelp av min tillitsvalgte til å regne ut hvor mange timer jeg hadde jobbet ut over min faste stilling, fordi dette for å kunne legge inn krav om høyere stilling.

I begynnelsen av 2019 fikk jeg svar på kravet; jeg hadde jobbet 100%. Dermed fikk jeg hel stilling og jobber nå fulltid i Kristiansund kommune.

Les også: Når tida ikkje strekk til

Det er mange goder med å ha full stilling. Blant annet får du en forutsigbar hverdag og du slipper å jakte på vakter. Unge som jobber i vakante stillinger kan ha problemer med å få boliglån, men med en full stilling får man bedre tilgang på dette. En heltidskultur er avgjørende for å sikre kvalitet, bedre arbeidsmiljø, tilstrekkelig kompetanse i tjenestene og forutsigbarhet både for meg, arbeidskollegaer og brukerne jeg jobber med.

Etter at jeg fikk full stilling har jeg nå boliglån og har kjøpt min første bolig. Jeg har også begynt å spare opp til pensjon, noe som også er veldig viktig med tanke på framtiden min. For å rekruttere fagarbeidere i kommunen må vi ha stillinger å tilby etter endt lærlingetid, og da aller helst hele stillinger. Jeg mener at dette er en mulighet flere unge bør ha, derfor er dette en av mine hjertesaker.

Les også: Det ropes etter helsefagarbeidere, men ingen vil gi dem jobb

Fagforbundet arbeider for å lovfeste retten til full stilling. Kontakt din tillitsvalgt på arbeidsplassen for å høre om dine muligheter.

Hva synes du?

Flere hjertesaker

Lyntog er fremtiden, og vi må satse nå

Et grønt skifte betyr færre biler og færre fly. Med lyntog kan du reise fra Stavanger til Oslo på kun 2-3 timer.


Studentlivet er ingen dans på røde roser

Kjære student. Det å studere kan være en drøm, men også et mareritt. Jeg vil lytte, og jeg håper alle universiteter, skoler, høyskoler og arbeidsplasser gjør det samme, skriver Fagforbundets studentkontakt i Trøndelag, Vilde Antonie Sundfær, i denne ukas hjertesak.


Velferdsstatens revansj

Koronakrisen har vist oss hvor viktig velferdsstaten er, men fortsatt er det krefter på høyresiden som vil bygge den ned, skriver Erik Bjønness-Hansen og Marina Abrahamsen i denne ukas hjertesak.


Se alle hjertesaker
Om forfatteren

Marthe Emilie Alterskjær

Marthe Emilie Alterskjær er styremedlem i ungdomsutvalget i Fagforbundet Møre og Romsdal, og nestleder i ungdomsutvalget i Kristiansund.

Marthe.Hjelle@fagforbundet.no

Hjertesaker

Hva er en hjertesak?

Hver uke vil en av våre unge medlemmer dele sin viktigste hjertesak med oss. Er du enig i hjertesaken oppfordrer vi deg til å dele den på sosiale medier for å spre budskapet.

Hva er din hjertesak?

Din hjertesak publiseres sammen med andre leseres hjertesaker.

E-post deles aldri på nettsiden

130 tegn igjen

Se alle hjertesaker fra våre lesere