- God tannhelse må bli et velferdsgode for alle, skriver Christina Beck Jørgensen.

Foto: Conor Lawless/Flickr

Tannhelse for alle!

Fagforbundet Ungdom mener at tannpleie må inn under egenandelsordningen. God tannhelse reduserer faren for andre sykdommer og lidelser.

En god offentlig tannhelseordning vil kunne spare samfunnet for mye penger som i dag blir brukt til behandling av alvorlige sykdommer som oppstår på grunn av folks dårlige tenner.

Fagforbundet Ungdom har i over et år jobbet med en tannhelsekampanje og 5.november 2014 hadde vi en egen markering utenfor Stortinget hvor Olaug Bollestad fra KRF tok imot underskrifter som vi hadde samlet inn fra hele landet.

Vi hadde samlet inn 13500 underskrifter, og antallet vokser.

Det er fortsatt mulig å signere, og det kan du gjøre her

I dag har vi 13 174 underskrifter på nett, og vi håper dette kan doble seg.

Fagforbundet ungdom var også invitert til Stortinget 2.februar i år, og snakket med Olaug Bollestad igjen.

Etter et år med tannhelsekampanje ser vi hvor viktig dette er for folk. Hvor viktig det er å ha trygghet, en god helse og mulighet til hjelp uansett når og hvem du er. Dette er en kampsak som mange støtter, og vi håper du vil være med på laget med å få tannhelse til alle.

Tennene våre er en del av kroppen, derfor må tannhelse likestilles med andre offentlige helsetjenester.

Du kan også gå inn å like facebooksiden vår: Tannhelse inn i egenandelsordningen

Ved å like denne siden er du med på Fagforbundet Ungdoms kampanje for at tannhelse skal bli en del av egenandelsordningen. Vi håper også at andre organisasjoner og partier vil tilslutte seg dette, og være med å få dette igjennom.

Vi kan ikke gi oss nå, men vi må stå på til vi har fylt dette tomrommet i Norsk helsevesen.

Flere hjertesaker

Livet under og etter pandemien

10. oktober er verdensdagen for psykisk helse: Vær oppmerksom. Vær til stede. Følg opp, skriver Maren Oddvang i denne ukas hjertesak.

«Alle får barnetrygd»

Alle - bortsett fra de som trenger det aller mest, skriver Jeanette Lea Romslo i denne ukas hjertesak.

Ikke råd til egen bolig med deltid

Unge oppfordres til å utdanne seg innen helsefag, men ute i arbeidslivet får de stort sett bare deltidsstillinger. Det er ikke mulig å kjøpe seg bolig med en 34% stilling, skriver Alexander Liane, i denne ukas hjertsak.

22. juli: 10 år med kamp

Tiåret etter terrorangrepet 22. juli 2011 har vært preget av kampen mot ekstreme holdninger, mot hat og for ytringsfrihet, likeverd og samhold, skriver Vilde Antonie Sundfær, Linn Flataune, Lisa-Mari Kildal og Lill-Beate Eidshaug.

Se alle hjertesaker
Hjertesaker

Hva er en hjertesak?

Hver uke vil en av våre unge medlemmer dele sin viktigste hjertesak med oss. Er du enig i hjertesaken oppfordrer vi deg til å dele den på sosiale medier for å spre budskapet.

Hva er din hjertesak?

Din hjertesak publiseres sammen med andre leseres hjertesaker.

E-post deles aldri på nettsiden

130 tegn igjen

Se alle hjertesaker fra våre lesere