Foto: Muhammed Muheisen

Dagens flyktningkrise

Uttalelse fra Fagforbundets Landskonferanse for ungdom 2015.

Nyhetsbildet er preget av flyktningkrisen i Syria. Det er et hardt trykk på Europa, som opplever en stor strøm av flyktninger. Ofte blir ikke flyktningene møtt av de store hjelpeorganisasjonene, men av frivillige. Frivillige som tar av sin egen ferie og betaler alt selv.

Det er flyktninger over hele Europa som trenger hjelp. Det er mange frivillige som ønsker å reise nedover for å gjøre alt de kan for å hjelpe.  De gir av seg selv og den kompetansen de innehar, om det er medisinsk hjelp eller en varm og trøstende klem.

Fagforbundet Ungdom appellerer til våre ungdomstillitsvalgte og unge medlemmer til å engasjere seg i den pågående flyktningskrisen. Med over 39.000 unge medlemmer har vi kraften til å gjøre en forskjell. Vi MÅ vise solidaritet med våre brødre og søstre, de trenger oss.

Mange frivillige reiser nedover for å ta imot båtene, til å lage og distribuere mat, dele ut vann, dele ut klær og soveposer. Men det trengs også bidrag lokalt. Man kan ta kontakt med kommunen, hjelpeorganisasjoner som har oversikt over hvordan man kan hjelpe.

Dette er en av de største humanitære krisene siden 2. verdenskrig, de store organisasjonene klarer ikke byrden alene. Vi må alle stille opp.

For å sitere dikteren Arnulf Øverland:

«Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si; det er sørgelig, stakkars dem! Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv».

For flere kommentarer:

- Christina Beck Jørgensen, leder i Fagforbundet Ungdom, tlf. 93 24 85 68

- Martine Grymyr, informasjonsrådgiver, tlf. 47 68 33 14.

Last ned uttalelsen.