Marie Nesheim Sikkerbøl representerer Akershus i kampen om å bli Norges beste helsefagarbeider.

Foto: Martine Grymyr

Blir hun Norges beste helsefagarbeider?

19 år gamle Marie Nesheim Sikkerbøl er med i kampen om gullet under Yrkes-NM i Bergen.

Facebook  /   Twitter

 – Du må bare blokke ut alle som står og ser på, og prøve å tenke på at du er på jobb, sier Marie Nesheim Sikkerbøl.

 

19-åringen representerer Akershus fylke når hun denne uka kjemper om å bli Norges beste helsefagarbeider under Yrkes-NM. Hun har gått veien via skolemesterskap og fylkesmesterskap.

 

I tre dager skal hun og resten av deltakerne prestere foran både publikum og dommere i Vestlandshallen i Bergen. Først under et rollespill med skuespillere som for eksempel spiller dement eller pårørende, og deretter en teoridel på enerom med dommerne.

 

– Det synes jeg går greit, jeg. Det er en veldig god mulighet til å vise hva man kan. Ikke minst er det en stor motivasjon å tenke på at vinneren får reise til Yrkes-VM i Abu Dhabi i 2017, sier Sikkerbøl.

 

MÅ PRESTERE: Både publikum og dommerne følger nøye med når deltakerne samhandler med skuespillerne. Her er nyutdannet helsefagarbeider fra Sogn og Fjordane, Solfrid Rake, i aksjon.
MÅ PRESTERE: Både publikum og dommerne følger nøye med når deltakerne samhandler med skuespillerne. Her er nyutdannet helsefagarbeider fra Sogn og Fjordane, Solfrid Rake, i aksjon. (Foto: Martine Grymyr)

Sikker på yrkesvalget

Hygiene, kommunikasjon, brukermedvirkning, kostveiledning, etikk og holdning. Det er mange faktorer som skal vurderes når landets beste helsefagarbeider skal kåres.

 

– Du må sette brukeren i fokus, du må være trygg på deg selv og det du gjør, og behandle brukeren utifra deres situasjon og utgangspunkt, forklarer Sikkerbøl.

 

19-åringen er nå lærling på det første av to år, og er allerede sikker på at hun har valgt rette yrkesvei.

 

– Du møter så mange forskjellige folk, og som helsefagarbeider får du muligheten til å behandle symptomene før det går så langt at brukeren blir dårlig av dem, som for eksempel med liggesår. Vi holder folk friske. Jeg synes det er et veldig givende yrke, smiler Sikkerbøl.

 

Hva synes du?