AKSJON FOR TANNHELSE: I to uker framover skal Fagforbundet Ung og våre støttespillere aksjonere for å få tannhelse inn i egenandelsordningen.

Foto: Dmitry Valberg/Martine Grymyr

To uker med aksjoner for tannhelse

I dag, på verdens tannhelsedag, går startskuddet for våre to aksjonsuker for tannhelse inn i egenandelsordningen. Her kan du lese om hvordan du kan bidra!

20. mars markerer vi verdens tannhelsedag, sammen med over 130 land. Målet med dagen er å sette søkelyset på viktigheten av god tannhelse, og hvordan de fleste tannsykdommer kan unngås med rett pleie.

Fagforbundet Ung har siden våren 2014 jobbet med kampanjen Tannhelse inn i egenandelsordningen. Siden da har vi hatt en lang rekke aksjoner, to markeringer foran Stortinget, levert tusenvis av underskrifter til politikerne, og samlet over 100.000 støttespillere på kampanjesida.

STOR OPPSLUTNING: Leder av Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen, under åpningen av tannhelsemarkeringa foran Stortinget 1. mars 2016. (Foto: Martine Grymyr)

Leder av Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen, sier at kampanjen har kommet langt på bare tre år.

– Dette er noe velferdsnorge har råd til og mulighet til. Vi har dyktige fagfolk som kan gjøre jobben og et stort engasjement blant befolkningen. Et vedtak er alt som skal til, og ingen har sagt de er imot dette. Nå må vi mobilisere og fortsette sammen, oppfordrer Jørgensen.

Slik kan du bidra

Fagforbundet Ung markerer dagen med å sparke i gang vårens aksjonsuker for tannhelse inn i egenandelsordningen, som vil gå fra 20. mars til 2. april. I løpet av to uker skal vi og våre samarbeidspartnere jobbe for å løfte tannhelse opp i den offentlige debatten.

Vi skal ha plakataksjoner, stå på stand, skrive kronikker, spre bilder i sosiale medier og samle underskrifter til kampanjen. Torsdag 23. mars inviterer vi til seminar på Stortinget, hvor partiene får mulighet til å fortelle om sin politikk rundt tannhelse. Du kan lese mer om arrangementet her.

Slik kan du bidra:

Fagforbundet Ungs tannhelsekampanje

• Kampanjen har gått siden våren 2014.

• Vi har blant annet hatt to markeringer foran Stortinget, en i november 2014 og en i mars 2016.

• Kampanjesida har over 100.000 følgere.

• Du kan gi din underskrift her.

• En undersøkelse utført for Fagforbundet Ung i februar 2016 viser at 8 av 10 er villige til å betale mer skatt for rimeligere tannhelse. Les saken her.

Disse er tilsluttet kampanjen

NTF Ung
Pensjonistforbundet
Fattignettverket i Norge

Vil din organisasjon tilslutte seg kampanjen? Send mail til christina.beck.jorgensen@fagforbundet.no.