PENSJONSKRAV: Leder og nestleder av Fagforbundet Ung, Mats Monsen og Victoria De Oliveira, stiller seg begge bak kravet om pensjon fra første krone.

Foto: Martine Grymyr

Gi oss pensjon fra første krone!

I morgen samles fagbevegelsen til markering foran Stortinget, for å vise politikerne at vi krever pensjon fra første opptjente krone. Møt opp, du også!

Facebook  /   Twitter

– Hvis ungdom ønsker å ha en pensjon de kan leve av når de blir eldre, trenger vi en lovendring som sikrer at pensjonssparingen begynner fra første krone man tjener, sier leder av Fagforbundet Ung, Mats Monsen.

Han snakker om lovforslaget som lenge har vært et krav fra LO, men som nå etter forslag fra Arbeiderpartiet og SV endelig vil bli behandlet i Stortinget. Forslaget vil bety mye for de som i dag har lave inntekter og en dårlig tjenestepensjon, og da særlig mange unge og kvinner i privat sektor.

Prøv også: Fagforbundet Ungs pensjonsquiz

Mats Monsen minner om at det er viktig å tenke på pensjon, også for de som er unge i dag.

– Veldig mange unge har for eksempel deltidsjobb ved siden av skole og studier, uten at de tjener opp pensjonspoeng. Hvis du slår dette sammen med dagens pensjonsordning betyr det at veldig mange som er unge i dag vil bli minstepensjonister. Meg selv inkludert, innrømmer Monsen.

Les mer om forslaget og pensjonsreformen her.

I morgen, torsdag 8. november, inviterer fagbevegelsen deg til politisk markering foran Stortinget. La oss vise politikerne at vi står sammen bak kravet om pensjon fra første krone!

Når og hvor:

Politisk markering foran Stortinget for å støtte kravet om pensjon fra første krone. Møt opp torsdag 8. november klokka 14.30

Les mer om arrangementet her

Hva synes du?

Politisk markering

  • Politisk markering foran Stortinget for å støtte kravet om pensjon fra første krone
  • Møt opp torsdag 8. november klokka 14.30

Les mer om arrangementet her