Forbundsleder Mette Nord ønsker et arbeidsliv der folk har det godt og har mulighet til å stå til pensjonsalder.

Foto: Ill.foto Jan Lillehamre

Vil du bli helsefagarbeider?

Fristen for å søke videregående skole er 1. mars.

Liker du å hjelpe andre mennesker? Vil du ha en givende og engasjerende jobb?

I fjor kåret vi Hele Norges Helsefagarbeider. Se hvordan finalistene Fredrik fra Troms og Silje fra Finnmark trives i jobben.

Troms

Finnmark

Vil du se flere videoer? Gå inn på Hele Norges Helsefagarbeider

Det er stort behov for helsefagarbeidere, og det vokser stadig. Ifølge Statistisk sentralbyrå vil vi trenge 41.000 flere helsefagarbeidere innen 2030. Så det er liten sjanse for at den som utdanner til helsefagarbeider kommer til å gå arbeidsledig særlig lenge.

Vil du vite mer om hvordan hverdagen er for en helsefagarbeider? Bli helsefagarbeider er et samarbeid mellom Fagforbundet og Helsedirektoratet. Her kan du lese blogger skrevet av helsefagarbeidere, elever og lærlinger og teste deg selv med spillet "Er du en hverdagshelt?"

utdanning.no er det en liste over skolene som tilbyr Vg1 Helse- og sosialfag.