Populære tags

Ikke råd til egen bolig med deltid

21.06.2021

Unge oppfordres til å utdanne seg innen helsefag, men ute i arbeidslivet får de stort sett bare deltidsstillinger. Det er ikke mulig å kjøpe seg bolig med en 34% stilling, skriver Alexander Liane, i denne ukas hjertsak.

Deltid er ikke rekrutterende

16.04.2021

Norge trenger helsefagarbeidere, men hvem vil utdanne seg til 19 prosent fast stilling, spør AnnIren Moen i denne ukas hjertesak.

Heltid er viktig, også for unge

11.05.2020

Heltid burde vært en selvfølge – deltid et valg, skriver Marthe Emilie Alterskjær i denne ukas hjertesak.

Rødgrønne kommuner er best på heltid

05.09.2019

Ufrivillig deltidsarbeid har ikke noe med valgfrihet å gjøre. 9. september stemmer vi for hele, faste stillinger. 9. september stemmer vi rødgrønt.

– Det ropes etter helsefagarbeidere, men ingen vil gi dem jobb

26.01.2017

Er det rart ungdom rømmer fra helsefagutdanningen, spør Christina Beck Jørgensen, leder av Fagforbundet Ung.

Ufrivillig deltid er ikke fleksibilitet

27.04.2016

Kampen mot ufrivillig deltid er en dugnad i solidaritet, det er det arbeiderbevegelsen er tuftet på, skriver Linn Christin Pedersborg i denne ukas hjertesak.

Hvem utdanner seg til 15,75% stilling?

09.03.2016

Ufrivillig deltid i norsk helsevesen vil med tiden ramme rekrutteringen av framtidig arbeidskraft. Hvem utdanner seg til en deltidsstilling, spør Susanne Bakke i denne ukas hjertesak.

Hvor blir det av heltidsstillingene?

13.11.2015

"Heltid en rettighet, deltid en mulighet", har vært Fagforbundets slagordet i lang tid. Politikerne har sagt seg enige, men hvorfor skjer det så lite?

Kommunene elsker pyntestillinger!

09.03.2014

I 2020 vil vi mangle opp mot 18.000 helsefagarbeidere. Men hvordan skal vi rekruttere til et yrke som aldri tilbyr hele, faste stillinger til nyutdannede, spør Hilde Lende Aune i denne ukas hjertesak.

Faste og hele stillinger

22.10.2013

At dette er min hjertesak er fordi jeg selv har gått på tre måneders kontrakter og kjent på frustrasjonen og usikkerheten det medfører.